Ook gemeente Zoetermeer vergadert papierloos


15 maart 2012
Gemeente Zoetermeer Papierloos Vergaderen iPad app 2012
In juni 2011 begon de gemeente Zoetermeer met een pilot om papierloos te vergaderen met de iPad. Aangezien raadsleden gezamenlijk per jaar zo’n twee miljoen bladzijden ontvangen is het niet zo’n gek idee om eens over te stappen op een papierloze variant van vergaderen.

De gemeente Zoetermeer probeert zo haar steentje bij te dragen aan een beter milieu en zo een deel van de bezuinigingen op te vullen. Er wordt namelijk een bedrag bespaard van ongeveer 60.000 euro per jaar.

Twaalf deelnemers en het college heeft deelgenomen aan de proef met de iPad, evenals een aantal raads-, en commissieleden. De pilot is geëvalueerd door de werkgroep ICT en is positief bevonden. Er wordt nu voorgesteld om voor alle raads-, en commissieleden en een aantal griffiermedewerkers een iPad aan te schaffen.

De benodigde investering wordt binnen het eerste jaar al terug verdiend. € 42.225 is het bedrag van de aanschaf van de iPads en het implementeren ervan. De jaarlijkse kosten bedragen ongeveer € 30.000, waardoor de gemeente Zoetermeer op een jaarlijkse voordeel uitkomt van € 20.000.

De start zal komende zomer plaatsvinden en dan zal ook de gemeente Zoetermeer papierloos vergaderen.

Bron: http://lijsthilbrandnawijn.nl/


 

Wilt u als gemeente ook papierloos vergaderen? Neem dan contact op met JEFF MEETINGS en vraag een proefabonnement aan om zelf een pilot te starten.

Hier kunt u berekenen hoeveel uw organisatie kan besparen door papierloos te vergaderen.